Spara pengar med insättningsgaranti och hög ränta.

By | 11 april, 2012
Spara dina pengar bara på konton med insättningsgaranti.

Spara dina pengar bara på konton med insättningsgaranti.

Insättningsgaranti gäller för konton där staten genom en garanti ersätter pengar som du har satt in på banken eller kreditmarknadsföretag. Den statliga garantin gäller för insättningar på alla typer av konton utom på individuella pensionssparanden.

Om banken där du har dina pengar går i konkurs eller när Finansinspektionen beslutar att garantin ska träda in, ersätter garantin insättningar – kapital och upplupen ränta – upp till ett maximalt belopp motsvarande 100 000 euro per kund (ca. 890 000 svenska kronor). Det innebär att om du har sparat pengar till ett belopp som är lägre än 100 000 euro får du tillbaka hela det insatta beloppet.

Låna pengar med lägsta boräntan.

Om du skall låna pengar till en ny bostad så skall du absolut jämföra villkoren för olika bolån. På Compricer kan du enkelt jämföra bolåneräntor från storbanker och andra som lånar ut pengar. Det kan löna sig att försöka hitta lägsta boräntan – du kan spara tusentals kronor varje år.

Du kanske skall flytta både sparkonton och lån till den statliga banken SBAB Bank så att du får låg ränta på ditt bolån och hög ränta på ditt sparande.